tracker issue : CF-4203063

select a category, or use search below
(searches all categories and all time range)
Title:

Exception in Cache page of ColdFusion 2018 Administrator

| View in Tracker

Status/Resolution/Reason: Closed/Withdrawn/NotABug

Reporter/Name(from Bugbase): A. Bakia / ()

Created: 07/08/2018

Components: Administrator, Administrator Console

Versions: 13.0

Failure Type: Others

Found In Build/Fixed In Build: 2018.0.01.308605 /

Priority/Frequency: Normal / All users will encounter

Locale/System: English / Windows 7 SP1 64-bit

Vote Count: 0

Problem Description: 
When you make changes in the Cache page in the ColdFusion Administrator, you get the following exception message:

"Unable to update caching settings.
coldfusion.runtime.Cast$NumberConversionException: The value admin cannot be converted to a number."

Steps to Reproduce:
1) Open the ColdFusion Administrator;
2) Navigate to the page Server Settings > Caching;
3) If the checkbox "Cache template in request" is unchecked, then check it. If it is checked, then uncheck it. Click on the button to "Submit Changes";

Actual Result:
You see the following error message:

"Unable to update caching settings.
coldfusion.runtime.Cast$NumberConversionException: The value admin cannot be converted to a number." See attachment.

Expected Result:
There should be no error.

Any Workarounds:
Not relevant.

Attachments:

Comments:

Hi  I verified the same  on the CF2018 and could not reproduce this using the steps mentioned above.To debug this further, 1)Could you please attach snapshot of the complete CF Admin->Caching page which you submit. 2)Exception says something about value 'admin', can you check once if you are not submitting any 'admin' keyword in any of the cache engine setting value where a numeric value is required.    Thanks -Poonam
Comment by Poonam Jain
29291 | July 09, 2018 05:35:52 AM GMT
Hi Did it work for you? Any updates on this?   Thanks Poonam
Comment by Poonam Jain
29343 | July 18, 2018 04:11:56 AM GMT
I think I found the cause of the problem. For some reason, ColdFusion is automatically entering the value "admin" in the field "Redis Server Port"
Comment by A. Bakia
29344 | July 18, 2018 04:50:17 AM GMT
Yeah, that's what I mention in the point 2. But ColdFusion will not enter this value because Redis details are the new input values added in 2018 and they are blank initially when you install CF.Can you confirm me the workflow/steps that added this hard-coded value there. Also, can you confirm me that now you are able to make changes on the caching page and you are not blocked.   Thanks -Poonam
Comment by Poonam Jain
29356 | July 19, 2018 09:50:47 AM GMT
Yes, I can confirm the following: 1) If you clear the Redis fields before pressing the button to submit changes, no error will occur. 2) But, after you press the submit button, ColdFusion automatically fills the fields Redis Server Port and Password, respectively, with "admin" and "************". See first attachment. 3) The cahe settings are all the way down the page. The cause of the error is that, when you change these settings, the pre-filled Redis fields are out of screen, hence out of sight. See second attachment.
Comment by A. Bakia
29365 | July 22, 2018 05:33:00 PM GMT
Please read "cache" for "cahe"
Comment by A. Bakia
29366 | July 22, 2018 05:34:27 PM GMT
Can you please try to clear your browser cache(if possible)? and check is this issue goes. ColdFusion will not allow to enter invalid Redis details like this because it always checks for valid Redis connection before pushing these details on UI. Also, Can you try this in different browser? which browser you are currently using? I cannot repro this at my end because Redis details are coming as blank in my browser. 
Comment by Poonam Jain
29370 | July 23, 2018 04:56:48 AM GMT
Any updates on this?
Comment by Poonam Jain
29386 | July 24, 2018 09:14:07 AM GMT
Thanks for that, Poonam Jain. A new test now shows it might be browser-related. It occurs in Firefox and Chrome, but not in Internet Explorer. After I clear the Firefox and Chrome cache, I see that it continues to occur only in Chrome! In any case, this is enough evidence to rule out a ColdFusion bug.
Comment by A. Bakia
29393 | July 24, 2018 05:57:56 PM GMT