tracker issue : CF-4203917

select a category, or use search below
(searches all categories and all time range)
Title:

ColdFusion 2018 flags erroneous warnings for properties in server.xml

| View in Tracker

Status/Resolution/Reason: Closed/Withdrawn/Duplicate

Reporter/Name(from Bugbase): A. B. / ()

Created: 01/16/2019

Components: Web Container (Tomcat)

Versions: 2018

Failure Type: Incorrectly functioning

Found In Build/Fixed In Build: 2018.0.01.311402 /

Priority/Frequency: Normal / All users will encounter

Locale/System: / Win 2016

Vote Count: 0

Problem Description: 
ColdFusion flags the following 3 warnings in coldfusion-error.log:

Jan 16, 2019 11:55:11 AM org.apache.catalina.startup.SetAllPropertiesRule begin
WARNING: [SetAllPropertiesRule]{Server/Service/Connector} Setting property 'protocol' to 'HTTP/1.1' did not find a matching property.
Jan 16, 2019 11:55:11 AM org.apache.catalina.startup.SetAllPropertiesRule begin
WARNING: [SetAllPropertiesRule]{Server/Service/Connector} Setting property 'packetSize' to '65535' did not find a matching property.
Jan 16, 2019 11:55:11 AM org.apache.catalina.startup.SetAllPropertiesRule begin
WARNING: [SetAllPropertiesRule]{Server/Service/Connector} Setting property 'protocol' to 'AJP/1.3' did not find a matching property.

All three are erroneous, suggesting that Tomcat may not be working optimally in ColdFusion.

Steps to Reproduce:
1. Restart ColdFusion 2018.
2. Open coldfusion-error.log and examine the log-lines that correspond to the restart. 

Actual Result:
You will see that coldfusion-error.log contains the following 3 warnings:

WARNING: [SetAllPropertiesRule]{Server/Service/Connector} Setting property 'protocol' to 'HTTP/1.1' did not find a matching property. [This is incorrect, as <connector protocol="HTTP/1.1" /> is a valid Tomcat connector setting]

WARNING: [SetAllPropertiesRule]{Server/Service/Connector} Setting property 'packetSize' to '65535' did not find a matching property.  [This is incorrect because <connector packetSize="65535" /> is NOT a valid Tomcat connector setting when the protocol is HTTP]

WARNING: [SetAllPropertiesRule]{Server/Service/Connector} Setting property 'protocol' to 'AJP/1.3' did not find a matching property.  [This is incorrect, as <connector protocol="AJP/1.3" /> is a valid Tomcat connector setting]


Expected Result:
No such warnings in coldfusion-error.log after a ColdFusion restart.

Any Workarounds:
Not relevant.

Attachments:

Comments:

See related bug report https://tracker.adobe.com/#/view/CF-4203526
Comment by A. B.
30123 | January 16, 2019 11:39:29 AM GMT
Closed by Adobe ColdFusion Team, as they consider this issue a duplicate of CF-4203526
Comment by A. B.
30155 | January 29, 2019 08:26:04 PM GMT